Křečík džungárský

6. listopadu 2010 v 15:30 |  To jsem já!!!
Křečík džungarský (Phodopus sungorus) je drobný křeček obývající kromě obydlí vaší klece také vysokohorské stepi ve Střední Asii, Kazachstánu, Mongolsku a severní Číně.

  • Způsob života
    Pod povrchem půdy si vyhrabává  asi 1 m hluboké nory. Aktivní je především v noci, za soumraku a za svítání, ale i ve dne. Živí se hlavně semínky, zelenou a šťavnatou stravou a hmyzem. Obvykle se dožívá 2-3 let, výjimečně až 4 let. Často rychle získává důvěru k člověku, a proto je nejrozšířenějším plemenem křečků chovaných u nás. Je to ideální společník pro děti i dospělé, nevyžadující přílišnou péči.
  • Vzhled
    Standardně zbarvený křečík džungarský má šedohnědou srst s úhořím pruhem na hřbetě, bříško a nožky má bílé. Ocásek je velmi krátký.
  • Údaje
    Délka těla se pohybuje mezi 80 až 100 mm a váha mezi 35 až 45 g. Pohlavně zralí jsou přibližně od 28. dne života, březost trvá 21 dní. V jednom vrhu bývají 2 až 10 mláďat. 

    Zdroj: Šmejdoweb a kniha Křeček milý, roztomilý, aktivní 
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama